5 دقیقه

زمان مطالعه

بررسی تمایل مردم برای خرید از فروشگاه‌های مدرن

بررسی تمایل مردم برای خرید از فروشگاههای مدرن
فهرست مطالب

بررسی تمایل مردم برای خرید از فروشگاه‌های مدرن

چرا فروشگاه‌های مدرن را برای خرید انتخاب می‌کنیم

با روی کار آمدن فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مال‌های متنوع، رقابت این مراکز خرید با ایجاد تنوع و به کارگیری شیوه‌های نوین مختلف، همچون قرار دادن ماشین‌های عروسکی به عنوان سبد خرید برای کودکان خانواده یا راه‌ا‌ندازی فست فود، کافه،‌ شهربازی و کتابخانه و …موجب شده مراجعه کنندگان،علاوه برخریدبه‌عنوان سرگرمی از این مراکز، استفاده کنند. در این مطلب ضمن مطالعه عوامل اقبال عمومی به مراکز خرید مدرن، انگیزه‌های تمایل به خرید به‌ویژه در بانوان را با روش‌های علمی بررسی کرده‌ایم. همراه بایامگ باشید.

وقتی شیوه‌های خرید تغییر می‌کند

در هر برهه زمانی مردم از یک شیوه زندگی استقبال می‌کنند و آن شیوه تقریبا همه جا تکرار می‌شود. در زمان‌های کمی قبل‌تر مردم در صف‌های کوپن برای خرید کالای دولتی محبور به ماندن در صف بودند و هیچ تکنولوژی در کار نبود ولی کمی بعدتر و در دهه گذشته تغییر در نگرش‌ها، ارزش‌ها، عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سبب شد، فرایند خرید به فعالیتی اجتماعی و سرگرم کننده تبدیل شود.

چرا مراکز خرید مدرن؟

مراکز خرید و فروشگاه‌های مدرن دارای ویژگی‌های زیادی هستند:
امکانات نمایشگاه و برگزاری میهمانی‌ها، کافه و کافه کتاب ها24 ساعته، امنیت با نظارت دوربین‌های مداربسته،پارکینگ‌های امن برای پارک خودروها و امکاناتی دیگر از جمله:

تهویه مطبوع
امکانات برای افراددارای مشکلات فیزیکی
کمک‌های اولیه
مرکز تناسب اندام
مراکز پاسخگو
فودکورت
موسیقی پس‌زمینه در فروشگاه و آرامش به مشتریان
ایستگاه‌های شارژ تلفن

پژوهشی با عنوان بررسی «عوامل موثر در جذب مشتری در مراکز خرید کرج» درصدد پاسخگویی به این سوال است که آیا خصوصیاتی از قبیل زیبایی، راحتی ، معرفی مراکز، جذابیت، تبلیغات ، گرایش و نگرش مشتریان بر انتخاب آن‌ها تأثیر می‌گذارد؟ جامعه آماری در این پژوهش شامل همه مراجعه کنندگان به مراکز خرید 24 گانه شهر کرج بودند. نتایج بدست آمده نشان داد که همه متغیرهای پژوهش همبستگی معناداری با هم داشته و تاثیر معناداری بر انتخاب مشتریان داشتند. بر این اساس تأثیر خصوصیات مراکز خرید و امکانات موجود فروشگاه‌ها را بر جذب مشتریان و مثبت کردن نگرش و گرایش و انتخاب این فروشگاه‌ها مشخص و از نظر اهمیت معنادار است. این یافته‌ها می‌توانند اصول شهرت و اعتبار مراکز خرید شهر کرج در بین مشتریان آن‌ها را روشن کنند. لذا بر اساس این اصول می‌شود استنباط کرد که اگر در احداث و بهره برداری از فروشگاه‌ها، عوامل فوق مدنظر قرار گیرند، نتایج موفقیت آمیزی را کسب خواهند کرد. در نتیجه رضایت مشتریان بیشتر حاصل می‌شود.
طبق این یافته‌ها، برای افزایش فروش و رضایت مشتریان بهتر است که از روش‌های مدرن و جدید استفاده و مراکز و فروشگاه‌ها را تجهیز کرد که علاوه بر تمایل مردم به خرید در آن‌ها، سرگرمی و پر کردن اوقات فراعتشان را نیز شامل می‌شود و از طرفی با ایجاد مشاغل مختلف در این مراکز آن‌ها تبدیل به پایگاه های سرگرمی و خرید می‌شود.

بررسی تمایل مردم برای خرید از فروشگاه‌های مدرن

شناسایی عوامل فردی موثر در خرید

معمولا سه انگیزه برای خرید مد نظر است.

خرید کاربردی: یعنی افراد براساس توانایی مالی، صرفه جویی زمانی و کاربرد کالایی که به آن نیاز دارند، خرید انجام می‌دهند.

خرید احساسی: یعنی افراد به جنبه‌های دل به خواهی خرید توجه می‌کنند و واقعا نیاز چندانی به آن کالا ندارند و تنها برای گذراندن اوقات و تفریح اقدام به خرید می‌کنند.

خرید هویتی: یعنی با مسائل شخصیتی و تصویر هر فرد از خودش ارتباط دارد. برخی از افراد تمایل دارند مارک و نوعی خاص از کالا‌ها را بخرند. درواقع آن‌ها با خرید کالا‌های لوکس احساس می‌کنند به تصویر دلخواهشان نزدیک‌تر می‌شوند و احساس رضایت می‌کنندو مراکز خرید و فروشگاه‌های مدرن تاثیر بسزایی در این نوع خریداران و ایجاد هیجان و انگیزه برای این دسته از خریداران موجب می شود، مردم تمایل بیشتری برای خرید در این مراکز لوکس پیدا کنند، به خصوص بانوان. چون بیشترین خریداران از مراکز خرید این گروه هستند.

انگیزه‌های خرید در زنان کدامند؟

براساس مطالعات انجام شده توسط موسسه آی. ام. پی در سال ٢٠٠٧، دیدگاه زنان به خرید به ذات آن‌ها بازمی‌گردد. یعنی در DNA آن‌ها نهفته است. شیوه خرید کردن یک زن در ١٨ سالگی با شیوه خرید او در ٥٤سالگی تفاوتی ندارد. این ذهنیت مادام‌العمر است. نتیجه این تحقیق بسیار دور از انتظار برای عامه مردم است. از دید عموم عادت‌های خرید زنان با افزایش سن آن‌ها تغییر می‌کند. مطالعات آی. ام. پی نشان می‌دهد که زنان براساس الگو‌های خرید به چهار گروه تقسیم می‌شوند:
زنانی که سعی می‌کنند تاثیرگذار باشند: این گروه بیش از یک‌سوم زنان را شامل می‌شود. آن‌ها مایل هستند به‌عنوان برنامه‌ریز و سازمان‌دهنده در موقعیت‌شان به خود افتخار و خود را مانند متخصصانی در حلقه‌های اجتماعی تصور کنند. در نتیجه آن‌ها ترجیح می‌دهند، تاثیرگذار باشند. تقریبا ٨٠درصد این گروه فکر می‌کنند، بهتر است هنگام خرید به حراجی‌ها سر بزنند تا این‌که دنبال خرید آخرین مد‌های روز باشند.

زنانی که خرید‌های امن می‌کنند: گروهی از زنان که به صورت پایدار حدود یک‌سوم از زنان اجتماعی را تشکیل می‌دهند و از دسته قبلی کمترند، معمولا در حالت تعادل رفتاری عمل می‌کنند. آن‌ها زمان و مکان مناسب همه چیز را می‌دانند، ازجمله زمان خرج‌کردن و زمان پس‌انداز…. رویکرد این‌گروه به خرید‌ها یا منو عملی است. آن‌هاتمایل به خرید‌های کلاسیک دارند: اقلامی که استفاده‌های طولانی‌مدت دارند و خیلی مرسوم نیستند.

زنانی که مشتریان وفادار هستند: حدود یک‌پنجم از زنان نه خالق روند‌های اجتماعی‌اند و نه توسعه‌دهنده این روندها. خرید برای این گروه کاری است که دوست دارند انجام دهند نه تجربه‌ای سرگرم‌کننده یا ماجراجویی. با این حال آن‌ها مایلند مشتریان مادام‌العمر و وفاداری باشند. حدود ٨٠‌درصد وضع اجتماعی را بخش مهمی از زندگی تصور نمی‌کنند و مانند اغلب مردان، این مشتریان فعال و وفادار خریدی بدون دردسر را دوست دارند.

زنانی که جذب محصولات جدید می‌شوند: به ازای هر ١٠ زن یکی در این گروه قرار می‌گیرد که خریداران فوق‌العاده‌ای هستند و دائم دنبال تجربه‌های جدید و شروع روند‌های جدید در خریدند. این گروه به صورت جدی به‌دنبال محصولات جدیدند. زنان نسبت به مردان تمایل بیشتری دارند که مشتریان محترم تلقی شوند، زیرا آن‌ها زمان و انرژی را برای جست‌وجوی و مقایسه محصولات ضروری می‌دانند. در عین حال رویکرد دوگانه مغزی آن‌ها برای حل مسائل باعث می‌شود بیشتر از یک مرد در معرض تجدیدنظر عاطفی باشند.

بررسی تمایل مردم برای خرید از فروشگاه‌های مدرن

چرایی انتخاب مراکز خرید مدرن توسط زنان

اگرچه زنان خریداران بهتری نسبت به مردان هستند.این گروه بزرگ مشتریان با تاثیر تصویر ذهنی مطلوبی که از مراکز خرید و فروشگاه‌های مدرن و به روز به دست می‌آورند که با افزایش خرید (حفظ مشتریان قبلی) و جذب مشتریان جدیدتوسط این مراکز روبرو می‌شویم که اثرگذاری بر افزایش رضایت و ترجیح آن‌ها و تمایل به خرید در این مراکز در ذهن مشتریان را به دنبال دارد و اثرات مطلوب این مراکز خرید بر سبک زندگی مردم نیز تاثیر مستقیمی می‌گذارد با یک مثال : یک مجموعه مرکزخرید با پیاده‌رو به هم متصل شده‌ است را در نظر بگیرید که گزینه‌های خرید و سرگرمی را برای مشتریان فراهم می‌کند و به طور کلی شامل یک لنگرگاه است که ۲۵ درصد از فضای خرده‌فروشی آن را مصرف می‌کندو علاوه بر این یک مرکزخرید شامل فروشگاه‌های تخصصی لباس، لوازم جانبی، نیازهای خانگی، کتاب و همچنین فودکورت و مناطق تفریحی است این مشتریان از مراکز خرید دیدن می‌کنند و می‌توانند در رستوران‌های واقع در مراکز خرید غذا بخورند و ماشینشان با خیال راحت در پارکینگ مرکز خرید بدون مزاحمت یا جریمه‌ای در پارکینگ است. این مشتریان به جای اینکه یک ساعت را به فروشگاه معمولی بروند و خریدی جزئی انجام بدهند، چندین ساعت در این مراکز مدرن می‌گردند، تفریح می‌کنند و خریدهای بیشتری انجام می‌دهند و تمایل و احساس رضایت بیشتری در این مراکز دارند.

با این اوصاف مراکز خرید مدرن می‌توانند با تدابیر خاص از اقبال عمومی خریداران برخوردار شوند، اگر به به‌روزترین شیوه‌های جذب مشتری تجهیز شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه :

https://bayamax.com/?p=10637

اشتراک گذاری :