بهترین گارانتی در تجهیزات صنعت فروشگاهی
وقتی صحبت از گارانتی خوب میشود؛ فرقی نمی کند که متعلق به کدام صنعت یا کالاست. مهم این است که گارانتی پاسخگوی نیازهای مشتریان باشد تا مشتریان با خیال آسوده از محصول مورد نظرشان استفاده کنند.
ناگفته نماند، خیلی از فروشندگان و خریداران به موضوع گارانتی باور ندارند و معتقدند که «گارانتی محصولات در ایران خیلی کارایی ندارد!» در این مقاله میخواهیم خلاف این ادعا را ثابت کنیم که میشود، گارانتی را بدرستی مطالبه کرد.
- پیشنهاد مطالعه >>>> ۱۰ ویژگی گارانتی خوب تجهیزات فروشگاهی
گارانتی تجهیزات صنعت فروشگاهی
اگر به دنبال خرید تجهیزات مرتبط با صنعت خرده فروشی مثل صندوق فروشگاهی، خودپرداز فروشگاهی، بارکدخوان، فیش پرینتر، لیبل پرینتر، کیوسک سلف سرویس و … هستید، پس حتما لازم است بدانید کالای انتخابی شما گارانتی مناسبی دارد یا به مصداق جمله معروف «گارانتی در ایران بدرد نمیخورد» گارانتی در مرحله حرف باقی مانده و هیچ حمایتی از شما صورت نمیگیرد!
گارانتی خوب چیست؟
اولین پرسش در این حوزه این است:« از خدمات گارانتی هر شرکتی چه انتظاری داریم؟»
به صورت خلاصه هر خریداری، وقتی کالایی را امروز میخرد، انتظار دارد تا اگر در آینده به مشکلی برخورد، خدماتی از سوی سازنده محصول داشته باشد. خدماتی که در عین سرعت با بالاترین کیفیت و بدون بهانه تراشیهای متداول به خریدار ارائه و باعث اختلال در کار نشود.
حال به این دلیل که اسیر حواشیهای احتمالی از سمت تولید کننده یا عرضه کننده کالا نشوید، لازم است به دنبال پاسخ چند سوال مهم باشید:
- کالای خریداری شده، دارای گارانتی است؟
- مدت زمان گارانتی چقدر است؟
- شرایط خارج شدن محصول از گارانتی چیست؟
- آیا گارانتی امکان تمدید دارد یا پس از اتمام زمان مقرر، حمایتی از خریدار صورت میگیرد؟
- آیا فروشگاه توزیع کننده محصول گارانتی را میپذیرید یا واسطه کالاست و مسئولیت گارانتی با مجموعه دیگری است؟
- آیا شرکت به موقع به درخواست گارانتی خریدار جواب میدهد یا با وعده و بهانه تراشی، کار را به تعویق میاندازد؟
قبل از خرید تحقیق کنید
به دلیل تنوع بالای عرضه کنندگان تجهیزات فروشگاهی با برندهای مختلف مثل صندوق فروشگاهی، دستگاه بارکدخوان، چاپگر صدور فیش، چاپگر لیبل، کیوسک، پوستر دیجیتال، پوزاسکیل یا ترازوی دیجیتال، پرایس چکر، خودپرداز فروشگاهی یا لوازم جانبی، اعتماد و پیدا کردن شرکت مناسب برای داشتن گارانتی مطلوب کار دشواری است.
شما برای اینکه بدانید کدام شرکت گارانتی واقعی دارد یا خیر؟ فقط کافیست از مشتریانی که این محصول را قبلا خریداری کرده و در حال استفاده هستند پرس و جو کنید تا بدانید آیا از گارانتی و خدمات پس از فروش خوبی برخوردار شدهاند یا خیر؟
حالا سوال می پرسید که ما چطور مشتریان آنها را پیدا کنیم؟ جوابش بسیار ساده است. معمولا تولید کنندگان در سایت یا شبکههای اجتماعی خود مشتریانشان را معرفی میکنند و در غالب ویدئو یا متن از آنها مصاحبههایی را منتشر میکنند. شما با دیدن پستها و ویدئوها میتوانید فقط با یک شماره تماس از صحت و سقم رضایت مشتری آگاهی لازم را پیدا کنید. پس تحقیق را از یاد نبرید.
سطح خدمات دهی و انتشار ریزخدمات قابل ارائه را بخوانید
شرکتهای تولید کننده تجهیزات فروشگاهی میبایست خدمات یکپارچه و استاندارد مطابق با SLA (اعلامیه سطح خدمات) و دفاتر خدمات سراسر کشور ارائه کنند. معنی این جمله چیست؟ یعنی اگر شما محصولی را خریداری کردید و فارغ از اینکه در کدام نقطه کشور هستید، میبایست خدمات پس از فروش را عینا طبق استاندارهایی که از طرف دفتر مرکزی مشخص شده است، ارائه دهید. با این تعریف شما به عنوان مصرف کننده از کلی ترین موضوعات تا جزئی ترین آنها مثل هزینه نصب، راه اندازی، خدمات ایاب و ذهاب سرویس و کلی اطلاعات دیگر را به سادگی دریافت خواهید کرد.
پاسخگو بودن 24 ساعته در طول 7 روز خیلی مهم است
یکی دیگر از نشانههای گارانتی و خدمات پس از فروش، موضوع پشتیبانی از محصول است. مشتری نباید برای برطرف شدن سوالات و ابهامات خود در خصوص نحوه استفاده از محصول سردرگم شود. آنها می بایست در طول 24 ساعت و در 7 روز کاری فقط با گرفتن یک شماره تلفن یا مراجعه به سایت پاسخ سوالات و ابهامات خود را بگیرند و در صورت نیاز به مراجعه حضوری شرکت تولید کننده در کمترین زمان ممکن به مشتری مراجعه کند.
نمایندگان فعال در گستره جغرافیایی بزرگ
خیلی از ما که تجهیزات مربوط به کسب و کار خود را خریداری کردهایم، بعد از نصب نیاز به خدمات پس از فروش داریم. ولی در عین ناباوری متوجه میشویم که نزدیک ترین نماینده فعال به ما فرسنگها فاصله دارد. پس قبل از خرید کردن ببینید نزدیک ترین نماینده محصول چقدر با شما فاصله دارد و آیا در صورت نیاز این نماینده در دسترس شما است یا خیر؟
- مطالعه بیشتر >>>> صندوق فروشگاهی چیست ؟
قطعات یدکی در دسترس
حتما تا حالا شنیدید که قطعات محصولی که خریداری کردهاید، دیگر تولید یا وارد نمیشود و دستگاه شما به علت نداشتن قطعات یدکی اصطلاحا از کار می افتد! برای اینکه با این مشکلات مواجه نشوید، قبل از خرید تحقیق کنید که در صورت نیاز به قطعات یدکی مورد نیاز حتی پس از اتمام دوره گارانتی آیا محصول دچار اختلال و به اصلاح از کارافتادگی میشود یا شرکت میتواند قطعه مورد نظر را تامین کند.
تعویض یا پس گرفتن کالا در یک بازه زمانی محدود
بعضی اوقات شما به هر دلیلی تصمیم میگیرید که کالایی را که از فروشنده تحویل گرفته اید را مرجوع و کالای دیگری را دریافت کنید. شرکتهای با گارانتی فعال این اجازه را به شما خواهند داد تا با رعایت پروتکلهای شرکت تولید کننده در صورتیکه شرایط کالا را از حالت نو خارج نکرده نباشد (مانند مخدوش کردن بسته بندی و …) میتواند آن را عودت و کالای مورد نظر خودتان را تامین کنند.
بیشتر بدانید:
بیمه کالا
بسیاری از شرکتهای تولید کننده تجهیزات فروشگاهی در زمان تولید محصولات خود آنها را در مقابل حوادثی از جمله ضربه، شکستگی، نفوذ مایعات، حریق، سقوط از ارتفاع، نوسان برق و … بیمه میکنند.
شرایط محدود کننده گارانتیها
ضمانتنامهها معمولاً دارای استثنائاتی هستند که شرایطی را محدودتر میکنند که در آن یک سازنده موظف به اصلاح یک مشکل است. به عنوان مثال، بسیاری از ضمانتهای اقلام معمولی تنها تا چند ماه از تاریخ خرید محصول را پوشش میدهند، عموماً تنها در صورتی پوشش داده میشوند که محصول به دلیل نقص قطعات یا کار مشکل داشته باشند.
شرایط خارج شدن کالا از گارانتی
در تجهیزات فروشگاهی رعایت نکردن 5 شرط دستگاه را از حالت گارانتی خارج میکند. پس لازم است شما بهعنوان خریدار این موارد را حتما مد نظر قرار دهید:
1.صدمات و ضایعات ناشی از ضربه، سقوط، حمل و نقل، تماس یا نفوذ آب و مواد شیمیایی، آتش یا حرارت زیاد، گرد و غبار شدید، نوسانات برق، رعد و برق و حوادث طبیعی شامل گارانتی نیستند. (این موارد تحت پوشش بیمه خواهند بود)
2.مخدوش شدن یا جدا شدن هولوگرام، برچسب گارانتی و علائم شناسایی دستگاه (شماره سریال دستگاه، سریال گارانتی یا سایر علائم مندرج بر روی دستگاه یا کارت گارانتی) به گونهای که مانع شناسایی دستگاه تحت ضمانت یا موجب تشکیک در اصالت آن باشد
3. استفاده غلط از دستگاه یا مواردی خارج از سازگاری و استانداردهای تعیین شده برای دستگاه یا عمل نکردن به دستورالعملهای ذکر شده در دفترچه راهنمای دستگاه
4. صدمات و خرابیهای ناشی از اتصال غلط یا ارتباط دستگاه با سایر دستگاهها، تجهیزات و لوازم جانبی غیر سازگار یا معیوب، صدمات ناشی از نصب یا به روز رسانی هرنوع برنامه یا Firmware
5. باز شدن دستگاه و دستکاری توسط افرادی غیر از کارشناسان مرکز خدمات
خوب است که بدانید:
در شرکتهای معتبر معمولا تجهیزات تولیدی طی چندین مرحله ممیزی میشوند تا کیفیت کالای تولیدی را تضمین کنند. ممیزی پیش از تولید، ممیزی فرآیند تولید یا مرحله تست آتشین که محصول طی سخت ترین تستها آزمایش میشود تا ارزیابی عملکرد شود و ممیزی پس از تولید و در واقع کنترل کیفی نهایی.
پس از طی کردن این مراحل خیال تولید کننده تا حدود زیادی آسوده میشود تا محصول نهایی با کیفیت مطلوبی به دست مصرف کننده خواهد رسید و این یعنی احترام به مشتری در عمل و نه حرف!
اگر با خواندن این مطلب باز هم پاسخ سوالات خود در حوزه گارانتی را دریافت نکردید و یا دچار تردید هستید، اصلا نگران نباشید مشاوران ما در شرکت ترنا سرویس ارائه کننده خدمات پس از فروش محصولات بایامکس، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. با ما در تماس باشید: 02143000025